• Fridas Home i Grebbestad känn dej som hemma. P.s tänk noga i genom ditt köp för att inte anstränga vår miljö med onödiga returer
Fri frakt på Edblad smycken

Kök och matprodukter

Vi säljer Nicolas Vahés fina kvalitetssalter och olivolja m.m.

Pärlans underbara kolor finns även hos oss.

Kolans guldålder var 30-talet, då tuggades det kolor i vart och vartannat hörn. Med tiden blev riktiga gräddkolor sällsynta, de kokades främst hemma vid jul. Synd på något så vansinnigt gott tyckte vi och tog tag i saken.

I december 2010 slogs dörrarna upp till vår första butik och kök, då på Östermalm i Stockholm. Kolorna kokades i små koppargrytor, vi skar dem för hand och slog in med egenstämplade papper. Något år senare fann vi en fin lokal med stora fönster ut mot gatan på Södermalm och vi flyttade dit. Folk som passerade kunde se hantverket, känna doften av kolakokandet, och komma in för att spisa jazz och ta en kopp kaffe. Det lockade såväl stockholmare som turister från när och fjärran. En gammal, vacker mekanisk maskin som slog in kolor fick så småningom flytta in, för i ärlighetens namn så värkte våra händer. Den första maskinen byttes i sinom tid ut, den var alltför egensinnig, och in kom en röd skönhet från 50-talet, vi kallar henne för Madame Rose och hon slår in våra kolor än idag. 

Folk gillade våra kolor, produktionen gick på högvarv, speciellt inför jul, och efter några år kändes lokalen på Nytorgsgatan trång. Så, sedan hösten 2017 har vi ytterligare ett kök i en gammal tegelbyggnad i Kräftriket intill Brunnsviken i Stockholm. Här sker idag en stor del av produktionen och även de kreativa processerna. Vår utgångspunkt är alltid den klassiska kolan, den förföriska kombon av smör, grädde och socker. Vi leker med smaker, texturer och former för att kunna skapa nya upplevelser. Idag finns Pärlans både här och var, som inslagen styckkola, med fint chokladtäcke och som ljuvlig kolasås. Vem vet hur och var vi dyker upp härnäst?